Gezonde en gezellige afsluiting 1e training Taal en Gezondheid

18 - 10 - 2018

Vorige week hebben we de eerste training Taal en Gezondheid voor laaggeletterden in Hoogvliet afgesloten. We hadden een superleuke ochtend met alle deelnemers en trainers. Samen online oefenen, praten, (gezond) koken en eten. Met dank aan onze samenwerkingspartners Oefenen.nl en Stichting Inmovement; aan Dock Hoogvliet waar de cursus plaatsvond; en natuurlijk aan alle enthousiaste deelnemers!!

De training Taal en Gezondheid bestond uit 24 bijeenkomsten. Laaggeletterde inwoners van Hoogvliet konden gratis meedoen, dankzij een subsidie van de gemeente. De training is bedoeld om laaggeletterden te laten oefenen met de Nederlandse taal en tegelijkertijd kennis over gezondheid en het Nederlandse zorgsysteem bij te brengen. Waarom? Dat lees je in dit artikel over de aanleiding en doelstellingen van Taal en Gezondheid.

Oefeningen in taal en gezondheid

We oefenden met online en offline middelen met onderwerpen als:

  • het lezen en begrijpen van gezondheidstips, pati├źntenfolders, bijsluiters van medicijnen;
  • het invullen van formulieren voor bijvoorbeeld zorgtoeslag, het aanvragen van een zorgverzekering;
  • het invullen van een digitaal aanmeldingsformulier voor bv. de sportschool.

Ervaringen deelnemers

De laatste bijeenkomst hebben we de ervaringen van de deelnemers besproken. Die waren erg positief. Met name de combinatie van online (thuis en tijdens de cursus) en offline oefenen, beoordeelde ze als leerzaam. Ook het meteen gebruiken van nieuwe woorden en zinnen in een realistische situatie vonden ze positief.

Foto’s en meer

Tot slot nog een paar foto’s van de laatste bijeenkomst. Plus het e-mailadres en telefoonnummer van trainer Dusty van der Giessen, die er graag meer over vertelt: d.vandergiessen@avantsanare.nl en 085 – 04 99 117.┬á En een link naar informatie over de training, voor wie meer wil weten en/of de training in zijn of haar buurt wil laten geven.

Taal en Gezondheid Avant sanare Hoogvliet Laaggeletterden