Assertiviteit

Inhoud en doel van de cursus

In deze cursus ontdekt u uw persoonlijke manier van communiceren en gaat u hiermee aan de slag. Daarnaast leert u hoe u uw eigen grenzen kunt stellen in zowel privé – als in werksituaties. ook gaat u oefenen om op een adequate manier met kritiek- en conflictsituaties te kunnen omgaan.

Tijdens de bijeenkom wordt er naast theorie-uitleg veel geoefend met eigen praktijksituaties. Om ervoor te zorgen dat u de vaardigheden in uw dagelijks leven kunt toepassen, zijn huiswerkopdrachten een belangrijk onderdeel van de cursus.

Assertiviteit

“Weerbaar en zelfbewust”

Denkt u regelmatig “Had ik maar dit gezegd” of “had ik maar dat gedaan”? Slikt u vaak uw frustraties in, bent u bang om anderen te kwetsen en leidt dit er toe dat u geen waardering krijgt en zich niet serieus genomen voelt? Dan heeft u in deze situaties gedachten, gevoelens en gedrag die niet-assertief zijn.

Leer opkomen voor uzelf

Op een respectvolle manier voor je eigen mening op kunnen komen, noemen we assertiviteit. Dit is een vaardigheid die u kunt leren en die u veel zal opleveren.U leert uw grenzen aan te geven en op te komen voor uw eigen wensen, zonder daarbij de belangen van anderen uit het oog te verliezen. Hierdoor wordt uw zelfvertrouwen groter en ervaart u minder stress. U voelt zich weerbaarder en zelfbewuster. Van deze vaardigheid heeft u uw hele leven profijt.

Nog vragen?

Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

InformatieAanmelden voor deze cursus

Wilt u zich aanmelden voor een cursus? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij nemen binnen enkele werkdagen contact met u op over uw inschrijving.

* De cursussen gaan alleen door bij voldoende belangstelling.
* Het invullen van dit formulier verplicht u tot niets. Wij nemen eerst contact met u op over uw eventuele deelname.
* Eerst een oriënterend gesprek? Laat het ons weten via een vraag om contact met u op te nemen.