Bizzy B: Cursus voor jongeren die last hebben van stress

Inhoud en doel van de cursus

Voor jongeren in het voortgezet onderwijs die prestatiedruk voelen en last hebben van stressBizzy B. is een programma voor jongeren in de bovenbouw die last hebben van stress. Uit onderzoek blijkt dat jongeren die sneller stress ervaren vaak creatief, sociaal, perfectionistisch en prikkelgevoelig zijn.

Jongeren en stress

In de cursus leren de jongeren hoe zij beter bestand kunnen zijn tegen stress. De thema’s zijn:

  • Bizzy me: leven met stress. Hoe werkt stress en welke factoren kunnen stress veroorzaken? Hoe kun je blokkerende, negatieve gedachten ombuigen naar positieve gedachten?
  • Social me: leven in een sociale omgeving. Wat zijn je eigen krachten en talenten? Hoe presenteer jij je in vriendschappen en via social media. Hoe kan social media leiden tot stress?
  • Geen woorden, maar daden: hoe deel jij je leven op een goede manier in? Hoe maak je effectief gebruik van een weekplanner? Welke oefeningen kun je doen om te ontspannen?
  • Nee is okay: leren hoe jij je grenzen op een assertieve manier kan aangeven en bewaken.

Bijeenkomsten voor jongeren en voor hun ouders

Daarnaast organiseren wij een (vrijblijvende) ouderbijeenkomst, waarin ouders wordt uitgelegd hoe zij hun kind kunnen helpen bij het omgaan met stress.

Het programma bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 lesuren. De bijeenkomsten vinden plaats op school tijdens lesuren.

Toetsweek

De ervaring leert dat jongeren na de eerste toetsweek in de bovenbouw overvallen kunnen worden door de hoeveelheid taken die zij moeten doen. Het wordt daarom aangeraden om na de eerste toetsweek te beginnen met de cursus. De cursus kan echter ook op andere momenten zinvol zijn.

Trainer

Trainer is psycholoog en stresspreventiecoach Iris Bergwerff – van der Giessen. Voor inhoudelijke informatie kunt u contact met Iris Bergwerff – van der Giessen opnemen via: i.bergwerff@avantsanare.nl

of via telefoonnummer 085-04 99 100.

Psycholoog en stresspreventie coach Iris Bergwerff

Psycholoog en stresspreventie coach Iris Bergwerff – van der Giessen

Nog vragen?

Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Informatie

  • Leeftijd:
  • Doelgroep:
    Onderwijs en de jeugdzorg