FAQ

Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig vragen over onderwerpen als aanmelding, kosten, cursussen, etc. De veelgestelde vragen (FAQ) treft u in onderstaand overzicht. Klik op de vraag om het antwoord in te zien. Staat uw vraag er niet bij? Of wilt u meer weten? Als u ons belt op 085 – 04 99 100,  helpen wij u graag!

Aanmelding

 1. Ik wil de nieuwsbrief ontvangen

  Ja, ik wil me (opnieuw) inschrijven voor een of meerdere van de e-mail nieuwsbrieven van Avant sanare.

  Deze nieuwsbrieven stellen mij op de hoogte van nieuwe cursussen, voorlichtingen en trainingen van Avant sanare en wordt via de e-mail verspreid. Meer informatie over het gebruik van mijn persoonlijke gegevens vind ik in het privacystatement van Avant sanare.

  Klik hier om het aanmeldingsformulier in te vullen.

   

 2. Wat gebeurt er nadat ik mij heb aangemeld?

  Binnen twee weken nadat u zich heeft aangemeld, krijgt u een bevestiging van uw aanmelding. Wij bellen of mailen u dan.

  Wanneer een cursus niet meteen na aanmelding start, nemen wij regelmatig contact met u op. Dit kan in face-to-face gesprekken zijn, telefonisch contact of via e-mail.

 3. Wat houdt een kennismakingsgesprek in?

  Om er zeker van te zijn dat de cursus of individuele coaching waarvoor u zich hebt aangemeld bij u past, vinden met alle deelnemers aan de groepscursussen individuele kennismakingsgesprekken plaats.

  In het kennismakingsgesprek maakt u kennis met de begeleiders en kunt u kijken of de cursus of individuele coaching goed bij u past. Hierin kunt u eventuele vragen stellen.

  Na het kennismakingsgesprek hoort u of u definitief kunt deelnemen.

 4. Ik wil me uitschrijven voor de nieuwsbrief

  U kunt zich uitschrijven voor onze digitale nieuwsbrief door uw e-mailadres hieronder in te vullen. Wij verwijderen uw gegevens dan uit ons nieuwsbrievenbestand.

  Uitschrijven Nieuwsbrief

   

Cursus

 1. Grip en Gezondheid, hulp voor wie rookt, moeilijk rondkomt en stress heeft

  U komt ze waarschijnlijk wel tegen: mensen die gestrest binnenkomen, afspraken vergeten en regelmatig een sigaret opsteken. Het is een bekend verhaal: wanneer iemand veel stress heeft – met name rondom geldzaken -, is de kans groot dat hij of zij gaat roken om te ‘ontspannen’ . Uiteindelijk leidt roken juist tot meer stress, is het slecht voor de gezondheid, kost het enorm veel geld en geven rokende ouders hun kinderen het verkeerde voorbeeld. En is het al helemaal geen oplossing voor financiële problemen of om afspraken niet meer te vergeten. Maar … stoppen is niet zo makkelijk!

  Daarom biedt de Erasmus University College samen met Healthy’R, Indigo Preventie en Avant sanare het gecombineerde programma Grip en Gezondheid. Daaraan kunnen 300 volwassenen uit Rotterdam en Nissewaard deelnemen.

  Start Grip en Gezondheid: 4 september 2018 in Rotterdam

  Locatie: Huis van de Wijk Berkelplein, Ommoordsestraat 12 in Rotterdam
  Data: 4, 11, 18 en 25 september; 30 oktober en 27 november
  Tijdstip: 13 tot 15 uur
  Aanmelden: bel 085-0499100 (secretariaat) of stuur een e-mail naar secretariaat@avantsanare.nl onder vermelding van Aanmelden Grip en Gezondheid.

  Deelnemers voor Grip en Gezondheid

  Het project Grip en Gezondheid heeft als doel om stress, geldzorgen en roken te verminderen en zo gezondheid te verbeteren. Volwassenen die aan alle onderstaande criteria voldoen, zijn welkom om gratis deel te nemen. Nodigt u hen uit?
  De mensen die mee kunnen doen:

  • wonen in Rotterdam of Nissewaard (Spijkenisse en andere plaatsen op Voorne- Putten)
  • komen financieel moeilijk rond
  • hebben stress
  • en roken.

  Grip en Gezondheid biedt het volgende programma:

  1. Cursus Minder stress

  Deelnemers oefenen basistechnieken om stress te verminderen. Ook de motivatie om te stoppen met roken krijgt aandacht. Let op: stoppen met roken is niet verplicht!
  De cursus bestaat uit 6 weken, verspreid over 3 maanden. De eerste 4 bijeenkomsten zijn wekelijks, daarna zit er iedere keer een maand tussen.

  2. Praktische hulp bij geldzaken

  Deelnemers krijgen hulp in de vorm van a) een buddy, of b) online hulp. Het kan hierbij gaan om het invullen van formulieren voor de bijstand, het maken van een spaarplanning, solliciteren, het regelen van kinderopvang, of vaste hulp zoeken bij geldzaken.

  3. Aantrekkelijke stimulans

  De cursus is gratis. Deelnemers die de cursus Minder stress helemaal volgen, kunnen 25 euro verdienen door tijdens de 1e, 4e en 6e bijeenkomst een vragenlijst in te vullen, een blaastest en een hartslagmeting te laten afnemen. Hiermee meten we het effect van de cursus op de gezondheid, het aantal sigaretten dat wordt gerookt en het stressniveau. Ook krijgen de deelnemers een volle boodschappentas t.w.v. 20 euro óf vrijkaarten voor het Klimbos wanneer zij alle bijeenkomsten aanwezig zijn geweest.

  Onderzoek naar het effect van Grip en Gezondheid

  Het effect van dit programma op stress en roken zal worden onderzocht door het Erasmus University College. Deelname aan de cursus betekent automatisch deelname aan het onderzoek.

  Grip en Gezondheid in uw locatie?

  Wij kunnen de cursus in uw wijkgebouw, gezondheidscentrum of school geven wanneer er minimaal 10 deelnemers meedoen. We kunnen maximaal 15 deelnemers per cursusgroep laten meedoen. Het is van belang dat alle deelnemers én roken én stress ervaren én moeite hebben met rondkomen. De cursus is gratis.

  Grip en Gezondheid voor individuele deelnemers

  Indien u deelnemers hebt die mee willen doen, maar niet voldoende om een groep te starten, dan kunnen deze deelnemers zich zelfstandig aanmelden voor de cursus op 4 september aanstaande. Dat kan bij ons secretariaat via 085-04 99 100 en secretariaat@avantsanare.nl, of via de website www.gripengezondheid.nl. Zij zullen dan gebeld worden voor deelname. Ook in dit geval is de cursus gratis.

  Contact over Grip en Gezondheid

  U kunt trainer Dusty van der Giessen bellen op 085-04 99 105 of mailen naar d.vandergiessen@avantsanare.nl als u de cursus bij u op locatie wilt laten plaatsvinden. Ook als u vragen hebt over het onderzoek nodigen wij u harte om ons te bellen of mailen.

 2. Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe cursussen?

  Om te weten welke cursussen we geven, kunt u zich abonneren op onze digitale nieuwsbrief. U krijgt dan via de mail regelmatig een update van ons nieuwe aanbod.

  Inschrijven voor de digitale nieuwsbrief kunt u hier doen.

  De laatste digitale nieuwsbrief lezen kunt u hier doen.

  U kunt ons ook volgen op Facebook of Twitter om te weten welke cursussen we geven. Ga naar onze Facebook-account of volg ons op Twitter.

  Tot slot kunt u kijken in onze agenda.

 3. Wat houdt een eindgesprek in?

  Na afloop van een groepscursus wordt in een individueel eindgesprek samen met u gekeken of u, gelet op uw vraag en behoefte, nog verdere hulp nodig heeft. Ook wordt de cursus geëvalueerd en komen we terug op uw persoonlijke leerdoelen.

Kosten

 1. Zijn er kosten verbonden aan deelname?

  Deelname aan onze cursussen en voorlichtingen kost u in de meeste gevallen niets. De gemeente vergoedt veel van onze cursussen voor zijn inwoners. Ook de zorgverzekeraar vergoedt een aantal cursussen.

  In enkele gevallen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Bijvoorbeeld voor de locatie van de cursus.

  Als de cursus wordt vergoed door de zorgverzekeraar en u bent 18 jaar of ouder, dan betaalt u wel een verplichte eigen bijdrage en kan uw eigen risico kan worden aangesproken.

  Kijk bij de cursus van uw interesse voor specifieke informatie.

   

Een andere vraag?

Neem contact met ons op.