Leuke cursus op de basisschool voor kinderen (4-8 jaar) die het moeilijk hebben thuis

23 - 04 - 2018

In moeilijke tijden is het voor kinderen heel belangrijk en fijn om samen te spelen met leeftijdsgenootjes die min of meer hetzelfde meemaken. ‘Piep zei de muis’ is een leuke cursus op de basisschool die kinderen helpt te ontspannen, lachen en het zelfvertrouwen vergroten.

Voor kinderen van 4 tot 8 jaar die het (even) lastig hebben thuisPiep zei de muis, voor kinderen van 4-8 die het moeilijk hebben thuis

‘Piep zei de muis’  is een leuk en interactief programma voor kinderen die het moeilijk hebben thuis, zoals kinderen met gescheiden ouders, kinderen die voor een familielid moeten zorgen of  vervelende dingen thuis meemaken. Het helpt de kinderen om te ontspannen, gevoelens te benoemen en te uiten en het zelfvertrouwen te vergroten.

Een cursus op de basisschool

Piep’ wordt op school gegeven aan groepen van 8 tot 10 kinderen. Er zijn 15 bijeenkomsten waarin PIEP de muis, een handpop, vertelt wat er bij hem thuis allemaal gebeurt. Samen met de kinderen gaan wij oplossingen voor PIEP bedenken. Spelenderwijs leren zij vaardigheden aan om beter met hun emoties te kunnen omgaan. Voor de ouders zijn er 4 bijeenkomsten met onder andere tips over het opgroeien in een bijzondere thuissituatie en de kans om verhalen en ervaringen uit te wisselen. De cursus wordt op de basisschool gegeven door een van onze pedagogen.

Meer weten of aanmelden?

Kijk even op deze webpagina over Piep de muis voor meer informatie over de cursus.