Omgaan met stress voor VGZ Rotterdam polis

Inhoud en doel van de cursus

Cursus Omgaan met stress voor Rotterdammers met een Rotterdampolis van VGZ

Ervaart u stress in uw dagelijks leven? Soms ook zoveel dat u er slecht van slaapt of lichamelijke klachten (hoofdpijn, buikpijn e.d.) krijgt? In de cursus Omgaan met stress leert u hoe stress werkt, hoe u de signalen herkent en hoe u stress kunt voorkomen. Ook leert u om ontspanning in te passen in uw levensstijl. Als u een Rotterdampolis van VGZ hebt, wordt de cursus door uw verzekeraar vergoed.

Inhoud en opbouw van de cursus

Is 5 bijeenkomsten krijgt u inzicht in wat (on) gezonde stress is en wat dit met u doet. U krijgt tips en oefent met vaardigheden om hier anders mee om te gaan. De 5 bijeenkomsten bestaan uit:

 1. Omgaan met stress: wat is stress en wat kunt u doen om te ontspannen?
 2. Minder piekeren: oefeningen om minder te piekeren, zoals een ademhalingsoefening.
 3. Heerlijk slapen: wat is ‘normale’ slaap, slapeloosheid en een slaapstoornis? Hoe is uw slaap en hoe kunt u gezonde slaapgewoonten ontwikkelen?
 4. Opkomen voor jezelf: kennis en oefeningen om voor jezelf op te komen met respect voor de ander.
 5. Lekker ontspannen en positief leven: we bespreken en oefenen alle oefeningen uit de cursus nog eens, zodat u ze straks zelf ook goed kunt inzetten.

 

Eerstvolgende cursus

De cursus vindt in diverse locaties in Rotterdam plaats. Bel ons secretariaat om te weten wanneer de eerstvolgende cursus plaats vindt op 085 – 04 99 100.

Iets voor mij?

Bent u 18 jaar of ouder en hebt u als zorgverzekering de Rotterdampolis (VGZ) Dan is deze cursus iets voor u! Voor vergoeding hebben wij uw polisgegevens nodig. Even checken bij VGZ.

Een deelnemer over Omgaan met stress

Marianne van Dongen

Marianne van Dongen nam met haar Nederlandse taalgroep deel aan de cursus

Marianne van Dongen geeft lessen Nederlands aan buitenlandse vrouwen in Rozenburg. Met de hele taalgroep nam ze deel aan de cursus ‘Omgaan met stress’. Marianne: “Toen wij ons gingen inschrijven voor de cursus waren de vrouwen best nerveus! Een brood kopen bij de supermarkt is immers veel makkelijker dan praten over stress en hoe je daarmee om kan gaan. Tijdens de cursus bleek dat heel goed te gaan. De verschillen in leeftijd en herkomst waren geen enkel probleem: we hebben gewoon heel veel dezelfde gevoelens en onzekerheden. Ook de goede sfeer heeft daar zeker toe bijgedragen. De oefeningen waren heel zinvol en we hebben ook nog gelachen. Ook het certificaat dat na afloop werd uitgereikt werd enorm op prijs gesteld. Ik denk dat iedereen veel heeft geleerd en dat we elkaar beter hebben leren kennen.”

Nog vragen?

Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Informatie

 • Thema:
  Mentaal Gezond
 • Leeftijd:
  18 jaar en ouder
 • Doelgroep:
  Cliënten
 • Deelnemers:
  10
 • Aantal bijeenkomsten:
  4
 • Trainer:
  Annelies Dirks
 • Kosten:
  Geen kosten voor verzekerden VGZ met Rotterdampakket
 • Aanmelden voor deze cursus.


Aanmelden voor deze cursus

Wilt u zich aanmelden voor een cursus? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij nemen binnen enkele werkdagen contact met u op over uw inschrijving.

VGZ ROTTERDAMPAKKET Stresspreventie
 •   Wachtlijst

* De cursussen gaan alleen door bij voldoende belangstelling.
* Het invullen van dit formulier verplicht u tot niets. Wij nemen eerst contact met u op over uw eventuele deelname.
* Eerst een oriënterend gesprek? Laat het ons weten via een vraag om contact met u op te nemen.