Omgaan met stress

Inhoud en doel van de cursus

Cursus Omgaan met stress

Een laagdrempelige cursus voor mensen die stress ervaren in hun dagelijks leven. Die daardoor slecht  slapen of lichamelijke klachten krijgen, zoals hoofdpijn of buikpijn.

In de cursus ‘Omgaan met stress leren zij hoe stress werkt, hoe zij de signalen herkenen en hoe zij stress kunnen voorkomen. Ook leren zij om ontspanning in te passen in hun levensstijl. De cursus is laagdrempelig: wij leren door oefenen en doen.

Vergoeding door het Rotterdampakket van VGZ

De cursus wordt vergoed uit het Rotterdam-pakket van VGZ. De cursus kost € 200,00 per persoon. Verzekerden met het Rotterdampakket kunnen die 200,00 euro vergoed krijgen uit het zogenaamde preventiebudget.

Klik hier voor een overzicht van alle vergoedingen in het VGZ Rotterdampakket. De cursus Omgaan met stress valt onder de categorie Preventie > Gezond leven > Cursus (omgaan met een ziekte of aandoening).

Inhoud en opbouw van de cursus

De cursus Omgaan met stress bestaat uit 5 bijeenkomsten:

 1. Omgaan met stress: wat is stress en wat kun je doen om te ontspannen?
 2. Minder piekeren: oefeningen om minder te piekeren, zoals een ademhalingsoefening
 3. Heerlijk slapen: wat is ‘normale’ slaap, slapeloosheid en een slaapstoornis? Hoe is jouw slaap en hoe kun je gezonde slaapgewoonten ontwikkelen?
 4. Opkomen voor jezelf: kennis en oefeningen om voor jezelf op te komen met respect voor de ander.
 5. Lekker ontspannen en positief leven: wij bespreken en oefenen alle oefeningen uit de cursus nog eens, zodat je ze straks zelf ook goed kunt inzetten.

 

Eerstvolgende cursus

De cursus wordt door onze psychologen en preventiemedewerkers gegeven op diverse locaties – zoals huizen van de wijk – in Rotterdam.

Een cursus reserveren

Bent u professional en wilt u de cursus op uw locatie laten geven? Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Deelnemen aan een cursus Omgaan met stress

Wilt u meedoen aan de cursus Omgaan met stress? Als u contact met ons opneemt, verwijzen wij u naar een locatie bij u in de buurt waar onze cursus gegeven wordt.

Een deelnemer over Omgaan met stress

Marianne van Dongen

Marianne van Dongen nam met haar Nederlandse taalgroep deel aan de cursus

Marianne van Dongen geeft lessen Nederlands aan buitenlandse vrouwen in Rozenburg. Met de hele taalgroep nam zij deel aan de cursus ‘Omgaan met stress’. Marianne: “Toen wij ons gingen inschrijven voor de cursus waren de vrouwen best nerveus! Een brood kopen bij de supermarkt is immers veel makkelijker dan praten over stress en hoe je daarmee om kan gaan. Tijdens de cursus bleek dat heel goed te gaan. De verschillen in leeftijd en herkomst waren geen enkel probleem: we hebben gewoon heel veel dezelfde gevoelens en onzekerheden. Ook de goede sfeer heeft daar zeker toe bijgedragen. De oefeningen waren heel zinvol en we hebben ook nog gelachen. Ook het certificaat dat na afloop werd uitgereikt werd enorm op prijs gesteld. Ik denk dat iedereen veel heeft geleerd en dat we elkaar beter hebben leren kennen.”

Nog vragen?

Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Informatie

 • Thema:
  Anders denken
 • Leeftijd:
  18 jaar en ouder
 • Doelgroep:
  Cliënten
 • Deelnemers:
  12
 • Aantal bijeenkomsten:
  5
 • Trainer:
  Annelies Dirks
 • Kosten:
  De cursus kost € 200,00. Als u verzekerd bent met een VGZ Rotterdam polis, krijgt u de cursus vergoed. Wij declareren de kosten dan direct bij VGZ.
 • Aanmelden voor deze cursus.


Aanmelden voor deze cursus

Wilt u zich aanmelden voor een cursus? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij nemen binnen enkele werkdagen contact met u op over uw inschrijving.

VGZ ROTTERDAMPAKKET Stresspreventie
 •   Wachtlijst

* De cursussen gaan alleen door bij voldoende belangstelling.
* Het invullen van dit formulier verplicht u tot niets. Wij nemen eerst contact met u op over uw eventuele deelname.
* Eerst een oriënterend gesprek? Laat het ons weten via een vraag om contact met u op te nemen.